Zinderend! Napoli moet 3 keer op voorsprong komen om te winnen (video's)

admin • 21:02, 29-12-2018 / Laatste Update: 09:38, 05-01-2024

Na de verloren wedstrijd tegen Inter op 2e kerstdag heeft Napoli zich zaterdag kunnen herpakken tegen Bologna. Oud-Ajacied Arek Milik zette zijn cluppie met 2 goals 2 keer op voorsprong, omdat het Bologna van Mitchell Dijks tussendoor nog op 1-1 kwam. In de slotfase kopte verdediger Danilo de nieuwe gelijkmaker binnen 2-2, maar valk daarna besliste Dries Mertens met de 3-2. Wat een wedstrijd!

De 1e van de Pool was een frommelgoal. Dries Mertens wilde uithalen, maar de bal stuitte via een verdediger voor de voeten van Milik. De spits wist wel raad met die kans: 1-0.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam na 20 minuten, in de 35e minuut van het hoofd van Paraguayaan Federico Satander. De spits kopte een voorzet gruwelijk hard binnen.

2e voorsprong Napoli

In de 2e helft redde Milik opnieuw de eer voor Napoli. De spits was slimmer en sterker dan zijn mandekker en op een hele behendige manier kopte hij in de 51e minuut binnen.

Weer gelijk!

Toch gaven de Napolitanen het weer uit handen. Voor de 3e keer deze avond werd er uit een voorzet gescoord. Dit keer was het de beurt aan verdediger Danilo van Bologna.

Mertens

Vlak voor tijd werd het dan toch 3-2 voor Napoli. Driesje Mertens stuurde de bal van buiten de 16 in de korte hoek van de goal. Er volgde nog een zinderend slot, met veel grote kansen over en weer. Maar uiteindelijk hield Napoli 3 punten over aan dit zinderende potje voetbal.