Ziyech over rust: 'Ik vind het professioneel'

Brian Vesseur • 21:04, 12-03-2017 / Laatste Update: 09:26, 15-01-2024

Hakim Ziyech speelde tegen FC Twente (3-0) weer de volle 90 minuten, nadat hij afgelopen donderdag nog rust kreeg in de Europa League tegen FC Kopenhagen (2-1). De middenvelder gaf toen zelf aan vermoeid te zijn, waarop Bosz hem rust gunde.

Ziyech: ,,Iedereen vindt daar weer wat van. Prima hoor. Mensen geven mij kritiek om zelf aandacht te krijgen. Ik vind het vooral professioneel. Ik voelde dat ik vermoeid was en dat ik niet kan brengen wat ik wil brengen en wat ook van mijn verwacht wordt.’’

Solo's

Tegen FC Twente gooide Ziyech er in de slotfase nog twee solo’s uit. Als bewijs dat de rust in Kopenhagen hem goed had gedaan. ,,Ik voelde me goed. In wil ook gewoon alles geven tijdens de laatste maanden van het seizoen. Het is niet de bedoeling dat ik vaker een wedstrijd ga overslaan. Dat doe ik alleen als ik voel dat mijn lichaam het begeeft. Dat gevoel had ik na de wedstrijd vorige week tegen FC Groningen.’’

Ziyech gaf in blessuretijd na een mooie solo nog de assist op de 3-0 van Kasper Dolberg, die na rust twee keer scoorde tegen FC Twente. De openingstreffer werd gemaakt door Amin Younes. Donderdag wacht voor Ajax in de Arena de return tegen FC Kopenhagen, wanneer een 1-0 overwinning genoeg is voor een plek in de kwartfinales van de Europa League.