Ziyech trekt zich niks aan van fluitconcerten: 'Als ik een moeilijke bal moet geven, dan geef ik die'
i

Pro Shots

Ziyech trekt zich niks aan van fluitconcerten: 'Als ik een moeilijke bal moet geven, dan geef ik die'

Martijn Baars • 09:23, 08-12-2017 / Laatste Update: 03:32, 05-01-2024

Hakim Ziyech ligt de laatste wedstrijden onder een vergrootglas bij Ajax. De fans floten de sterspeler van het elftal al meerdere keren uit, omdat hij in hun ogen te veel balverlies lijdt. De Marokkaanse middenvelder trekt zich er niks van aan, zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad.

"Ik vind: als speler moet je nooit je identiteit verliezen. Wat mensen er ook van vinden. Ik ben hoe ik ben, ik speel hoe ik speel. Natuurlijk moet ik mezelf ontwikkelen, maar ik moet niet opeens een andere Hakim worden. Als we thuis 0-1 achter staan tegen Roda JC, ga ik geen balletjes breed geven. Als ik denk dat ik een moeilijke bal moet geven, dan geef ik die. Ook al fluit het hele stadion."

'Niet leuk'

Stoere praat misschien, toch blijft Ziyech er ook niet helemaal onbewogen door. "Ik vind het niet leuk. Maar het raakt me niet. Ik kan me voorstellen dat spelers er moeite mee hebben. De ene speler haalt er zijn kracht uit, de ander niet. Ik ben van heel ver gekomen om te bereiken waar ik nu ben. Ik heb een moeilijke jeugd gehad zonder mijn overleden vader. Waarom zou dít mij nu dan moeten tegenhouden?"

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]