Zo presteerden de Nederlanders op deze EL-avond: Vilhena en De Jong winnen, Weghorst onderuit
i

AP

Zo presteerden de Nederlanders op deze EL-avond: Vilhena en De Jong winnen, Weghorst onderuit

admin • 00:09, 08-11-2019 / Laatste Update: 22:59, 04-01-2024

Op een druk Europa League-avondje was er weer volop Nederlandse inbreng op allerlei velden, met wisselende resultaten. Een overzicht van de verrichtingen van de Nederlanders:

Tonny Vilhena en Luuk de Jong, alleen zij kregen speeltijd én wonnen met hun ploeg. Tonny Vilhena boekte als basisspeler met Krasnodar een belangrijke zege op Trabzonspor (3-1), waardoor de Russen stijgen naar de tweede plaats in hun groep.

Al vroeg op de avond plaatste De Jong zich als invaller met Sevilla voor de volgende ronde. In Luxemburg werd met 2-5 gewonnen van F91 Dudelange.

Nederlagen 👇

Maar voor de rest kenden weinig Nederlandse spelers een echt gelukkige avond. Invaller Bas Dost zijn ploeg Eintracht Frankfurt in de slotminuut verliezen bij Standard Luik, Jody Lukoki kreeg met Ludogorets voetballes bij Espanyol (6-0) en Wout Weghorst kon ging met Wolfsburg op eigen veld onderuit tegen het Belgische Gent.

Voor Jeremain Lens zat de avond er na 44 minuten zelfs al op. De Nederlandse aanvaller mocht in het duel tussen Braga en zijn club Besiktas (3-1 nederlaag) nog voor rust inrukken.

Heel dicht waren Myenty Abena en Joeri de Kamps met Slovan Bratislava bij een stunt. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers stevende de Slowaakse club lang af op een punt, maar ging het in de slotminuut alsnog mis. Ook Justin Kluivert zag zijn club in de laatste momenten van de wedstrijd onderuit gaan. Een late treffer van Borussia Mönchengladback dompelde AS Roma in rouw.

Bij APOEL was reservedoelman Boy Waterman niet nodig. Ook Bobby Adekanye bleef bij zijn club Lazio heel de wedstrijd op de bank. Ook de inbreng van Eljero Elia (Basaksehir) werd niet noodzakelijk geacht.