Zo speelden alle overgebleven Nederlanders donderdag in de Europa League
i

ANP

Zo speelden alle overgebleven Nederlanders donderdag in de Europa League

admin • 00:33, 15-02-2019 / Laatste Update: 22:24, 12-12-2023

Zo. Eindelijk is ook de Europa League weer hervat. Het 2e toernooi van Europa bevat nog 32 ploegen die allemaal strijden om een plaatsje in de 8e finales. Hoewel er geen Nederlandse clubs meer actief zijn in de Europa League, kunnen we nog wel een hoop landgenoten zien voetballen.

Eintracht Frankfurt: Jetro Willems + Jonathan de Guzman

Jetro Willems en Jonathan de Guzman vlogen donderdag naar Oekraïne voor een spektakelstuk tegen Shaktar Donetsk. Een spektakelstuk werd het zeker, want na 10 minuten lagen er al 2 goals in, werd er een penalty gescoord en stond de thuisploeg al met 10 man. Eintracht Frankfurt had dus 80 minuten een man meer op het veld, maar kon daar niet van profiteren. Het duel eindigde in 2-2, Willems en De Guzman vielen beiden in.

Sporting Lissabon: Marcel Keizer + Bas Dost

Het lek bij Sporting is nog niet gevonden door trainer Marcel Keizer. De vorm van zijn ploeg is al een tijdje kwijt, evenals de vorm van spits Bas Dost, die al een tijdje droog staat. Op bezoek komt de Spaanse nummer 19, Villarreal, maar tot overmaat van ramp zijn ook zij te sterk van Sporting. Het wordt 0-1 in Lissabon.

Club Brugge: Ruud Vormer + Stefano Denswil + Arnaut Danjuma Groeneveld

Een topavond voor, in het speciaal, Stefano Denswil! De Nederlandse verdediger maakte een goaltje voor het winnende Club Brugge, dat Oostenrijk door een 2-1 overwinning op RB Salzburg onder Nederland houdt op de coëfficiëntenlijst. Captain Vormer speelde de hele wedstrijd mee, Danjuma is nog steeds geblesseerd.

Bayer Leverkusen: Peter Bosz

Peter Bosz' 1e Europa League-klus met Bayer Leverkusen is er niet eentje geworden om lang te onthouden. In een stroeve wedstrijd werd er op bezoek bij FK Krasnodar in Zuid-Rusland niet gescoord. Het enige goede nieuws? Krasnodar wist ook niet te scoren en dus zijn nog alle opties open voor de return.

Internazionale: Stefan de Vrij

Een belangrijke overwinning voor Inter! Niet alleen voor de ploeg zelf, maar ook voor het Nederlandse voetbal. Op bezoek bij Rapid Wien werd door een benutte penalty met 1-0 gewonnen. Stefan de Vrij stond 90 minuten lang op het veld.

Sevilla: Quincy Promes

1 van de topwedstrijden van vanavond was het duel tussen Lazio Roma en Sevilla. De 2 topploegen uit Italië en Spanje willen beiden voor de eindzege gaan dit seizoen, maar in Rome konden ze allebei niet echt imponeren. Quincy Promes, die een kwartier voor tijd inviel, zag zijn ploeg met 1-0 winnen door een goal van Wissam Ben Yedder.

Galatasaray: Ryan Donk

Bij de Turkse grootmacht Galatasaray hadden we donderdag in principe Ryan Donk in actie kunnen zien, maar helaas voor hem bleef de oud-speler van onder andere RKC Waalwijk en AZ de hele wedstrijd tegen Benfica op de bank zitten. Slechte keuze, want Gala ging in eigen huis met 1-2 onderuit waardoor de return een lastige klus gaat worden voor de nummer 2 van Turkije.

Slavia Praag: Mick van Buren

Een typisch Europa League-potje: Slavia Praag tegen KRC Genk. Van tevoren verwacht je geen toppartij, en dat is ook precies wat het was. Geen toppartij. Niet geheel verrassend werd het in Tsjechië, waar Milan Škoda voor de thuisploeg wel heel wat kansen miste, 0-0. Mick van Buren, oud-speler van Excelsior, verving Škoda in de 76e minuut.