Zuid-Korea en Iran zetten goede stap richting WK

Brian Vesseur • 18:22, 28-03-2017 / Laatste Update: 22:15, 07-01-2024

Zuid-Korea heeft een goede stap gezet richting deelname aan het WK 2018 in Rusland. De ploeg van de Duitse bondscoach Uli Stielike won met 1-0 van Syrië, dat door de nederlaag blijft steken op de vierde plaats in poule A van de Aziatische kwalificatiestrijd.

De Koreaanse centrumverdediger Jeong-Ho Hong maakte al na vier minuten de enige treffer van de wedstrijd. Heung-Min Son van Tottenham Hotspur deed de hele wedstrijd mee bij Zuid-Korea.

Zuid-Korea staat na zeven wedstrijden op 13 punten, nog achter koploper Iran. De bovenste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer drie, momenteel Oezbekistan, neemt het in een play-off op tegen de nummer drie uit de andere Aziatische kwalificatiepoule.

Iran kan tickets bijna boeken

Iran kan de tickets naar het WK in Rusland al bijna gaan boeken. De ploeg van de Portugese bondscoach Carlos Queiroz won voor bijna 100.000 toeschouwers in Teheran met 1-0 van China door een doelpunt van Mehdi Taremi kort na rust. Alireza Jahanbakhsh (AZ) en Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) stonden allebei in de basis bij Iran. Bij China speelde middenvelder Zhang Yuning van Vitesse.

Iran is na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen: vijf keer winst en twee gelijke spelen. Het doelsaldo is ook opvallend: 6 goals voor, 0 tegen. Bij winst op Oezbekistan in de volgende wedstrijd is Iran zeker van deelname aan het WK 2018.