Ajax haalt Maarten Stekelenburg na 9 jaar terug als keeper

22 juni 2020

BSR agency

Maarten Stekelenburg is terug bij Ajax. De 37-jarige doelman werd maandagmiddag door de Amsterdamse club aangekondigd als nieuwe aanwinst. Hij gaat ook daadwerkelijk nog keepen bij de club die hij 9 jaar geleden verliet voor een buitenlands avontuur.In het buitenland keepte de voormalig international voor AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Bij die laatste club speelde hij de afgelopen 4 seizoenen. Hij tekent bij Ajax een contract voor 1 seizoen.

'Kotarski mag worden verhuurd'
Technisch directeur Marc Overmars over de aankoop van Stekelenburg: "Maarten Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken. Bruno Varela is terug naar Portugal. Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan gaan keepen. Wij hebben veel vertrouwen in hem. Maarten weet door de gesprekken die we voerden waar hij aan toe is en wordt vanaf augustus 1 van de 3 keepers in de A-selectie. Ik denk dat hij kwaliteit toevoegt op het veld en gezien zijn leeftijd en ervaring ook gaat zorgen voor een nog betere balans in onze selectie."

Sparta en Heerenveen
Stekelenburg werd de afgelopen weken ook in verband gebracht met Sparta en Heerenveen, maar hij heeft dus toch gekozen voor de club waar hij tussen 2002 en 2011 een grote naam werd.

Onana
Het is de verwachting dat naast Bruno Varela ook Andre Onana bij Ajax vertrekt. De Kameroense doelman was de afgelopen jaren een vaste waarde, maar is toe aan een stap omhoog. Ajax heeft naast Kotarski ook nog Kjell Scherpen en Benjamin van Leer in de selectie.