Luuk de Jong verlengt contract bij PSV tot 2020 (video)

30 juli 2016

Pro Shots

Goed nieuws uit Eindhoven. Luuk de Jong heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV. De aanvoerder verlengt tot 2020 bij de landskampioen.

Persconferentie
Om 13.00 uur vanmiddag had PSV een persconferentie belegd. Via het Twitter account van PSV werd aangekondigd dat een speler zijn handtekening zou zetten onder een nieuw contract. Of dit om een nieuwe aankoop of een contractverlenging zou gaan werd duidelijk toen Luuk de Jong de perskamer binnen kwam lopen. De 25-jarige spits zetten zijn krabbel onder een verbintenis die hem tot 2020 aan de ploeg uit Eindhoven verbindt.

Eredivisie
De Jong keerde in 2014 terug in de Eredivisie na een teleurstellende periode bij Borussia Mönchengladbach. Bij PSV bewees de oud-speler van FC Twente en De Graafschap direct zijn waarde. Met 58 doelpunten in 89 wedstrijden had hij een groot aandeel in twee opeenvolgende kampioenschappen.

,,Hij is een van de belangrijkste spelers in de selectie en de afgelopen jaren een voorbeeld voor de groep geweest, ook als mens. We zijn blij dat hij langer bij ons blijft'', zei technisch directeur Marcel Brands bij de ondertekening. De Jong kwam twaalf keer uit voor het Nederlands elftal.