‘Oud-PSV’er Jeffrey Bruma keert bij Heerenveen terug in de Eredivisie’

25 januari 2023

Pro Shots
Jeffrey Bruma Naar SC Heerenveen Transfer Kasimpasa

Keert verdediger Jeffrey Bruma terug in de Eredivisie? Volgens VI-journalist Reon Boeringa is de 31-jarige stopper op weg naar SC Heerenveen. De international staat momenteel nog onder contract bij het Turkse Kasimpasa.


Volgens Boeringa was Bruma, die in het verleden voor onder meer Chelsea, PSV en Wolfsburg speelde, bezig om zijn contract te laten ontbinden. "Zodra dit gelukt is, kan hij zijn handtekening zetten bij SC Heerenveen. Wanneer hij kan debuteren, is vooral afhankelijk van hoe rap een en ander aan Turkse zijde wordt afgehandeld", aldus Boeringa.

Loopbaan Jeffrey Bruma
Bruma stapt als jeugdspeler in 2007 over van Feyenoord naar Chelsea. Tot een debuut kwam het in Londen wel, maar tot een mega-doorbraak niet. Na uitleenperiodes bij Leicester City en HSV belandde hij in 2013 bij PSV. Bruma zou tot en met 2016 in Eindhoven blijven, om daarna naar Wolfsburg te vertrekken. Die Wölfde leenden hem vervolgens uit aan Schalke en Mainz, waarna Kasimpasa de stopper in 2021 voor meerdere jaren vastlegde. Tussen 2010 en 2016 kwam Bruma tot 25 interlands (1 goal) voor Oranje.