Na Van Overeem trekt FC Utrecht met Duitser Guwara weer een speler aan

16 mei 2018

Pro Shots

FC Utrecht heeft eindelijk eens een speler gekocht in plaats van verkocht. Na het vertrek van Yassin Ayoub en Zakaria Labyad maakt de club nu de komst van Leon Guwara bekend. De 21-jarige vleugelverdediger komt over van Werder Bremen en tekent in de Domstad een contract voor 3 jaar. Eerder deze week legde FC Utrecht ook AZ'er Joris van Overeem vast.


Een vleugelverdediger was nodig voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong, want naast Ayoub (Feyenoord) en Labyad (Ajax) lijken ook Sean Klaiber en Giovanni Troupée op korte termijn te vertrekken. Guwara is een linkervleugelverdediger. Afgelopen seizoen werd hij door Werder verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern in de 2. Bundesliga. In het seizoen 2016/2017 verhuurde zijn club de linksback aan SV Darmstadt.

Past perfect
Guwara is ook jeugdinternational van Duitsland. "Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht wil laten zien”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van de club. “Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren. In de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende Tweede Bundesliga deed hij de afgelopen jaren ervaring op. We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen.”