Duitsers overtuigen nog niet en spelen gelijk

admin • 00:42, 18-07-2017 / Laatste Update: 23:22, 05-01-2024

In het Rat Verlegh Stadion in Breda heeft de grote favoriet Duitsland van het EK Vrouwenvoetbal nog niet weten te overtuigen. In een teleurstellend duel speelden de Duitsers met 0-0 gelijk tegen Zweden. Het was een herhaling van de olympische finale in Rio, afgelopen zomer. Toen wonnen de Duitsers wel, met 2-1.

Het affiche Duitsland-Zweden mag best als topwedstrijd worden gezien. De Duitsers staan 1e op de wereldranglijst, de Zweden 4e. Onze oosterburen worden samen met Engeland gerekend tot de grootste kanshebbers voor de eindzege. Maar willen de Duitsers het daadwerkelijk tot de finale schoppen, dan moet er een tandje bij worden gezet. Die Frauschaft had het erg moeilijk.

Saaie 1e helft

In een gelijkwaardige eerste helft zonder heel veel grote kansen, werd duidelijk dat we te maken hebben met 2 uitstekende voetballanden. Het combinatiespel zag er bij vlagen erg goed uit en dat resulteerde in kleine kansjes. De Duitsers hadden wel mogen scoren, maar op zich was 0-0 een eerlijke ruststand.

Marozsan kan wel ballen

Het was afwachten wie na rust de ban zou breken. De Duitsers begonnen sterker en onder aanvoering van sterspeler Marozsan leek het langzaam maar zeker de kant van Duitsland op te vallen. Toch was het spel ook in die 2e helft niet heel sterk en overtuigend.

Zweden gevaarlijk

In de 70e minuut kregen de Zweedse voetbalsters de grootste kans van de wedstrijd. Invaller Stina Blackstenius snelde langs verdediger Josephine Henning, maar haar schot werd gepareerd door de Duitse doelman. Een paar minuten later scoorde de Zweedse Schelin wéér bijna, maar ook haar inzet werd gestopt door de keeper. Zweden toonde ballen in het laatste deel van de wedstrijd en liet zien vol voor de overwinning te gaan.

10 minuten voor tijd werden de Duitsers nog even heel erg gevaarlijk, maar de Zweedse doelman kon een inzet van dichtbij met een katachtige reflex tegenhouden.