Feest in Frankrijk! Oranje Leeuwinnen dankzij sterke 2e helft naar halve finale (video's)

admin • 18:57, 29-06-2019 / Laatste Update: 11:33, 05-01-2024

In een snikheet Valenciennes wonnen de Oranje Leeuwinnen met 0-2 van Italië. In de 1e helft gebeurde er nog weinig, maar in de 2e helft gaven de Nederlandse vrouwen vol gas. Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt kopten Nederland naar de halve finales!

Nederland probeerde het spel te maken in de 1e helft. De Italianen hielden de linies gesloten en het lukte de Oranje Leeuwinnen niet echt om de Italiaanse defensie kapot te spelen. Ondertussen loerde de thuisploeg met snelle uitbraken op een doelpunt.

Na ruim een half uur kreeg Nederland een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Vivianne Miedema. Specialist Sherida Spitse ging achter de bal staan maar schoot de bal slap over de grond op doel.

Tekst loopt door onder de video.

Oranje krijgt een vrije trap op een gevaarlijk plek, maar Spitse kan de Italiaanse keepster helaas niet verrassen. #ITANED #WomensWorldCup pic.twitter.com/W5nYV61J4p

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 29 juni 2019

Nederland laat Italië zweten

Na rust schoot Nederland uit de startblokken! In een paar minuten tijd moest de Italiaanse Giuliani zich in de hoek strekken om een inzet van Lieke Martens te keren, kwam Jackie Groenen het strafschopgebied dreigend binnen en miste Vivianne Miedema op een haar na een voorzet.

In de 55e minuut werd Shanice van de Sanden naar de kant gehaald en kwam Lineth Beerensteyn het veld in. De aanvallen over de rechter zijkant liepen niet altijd even soepel, daar mocht Beerensteyn verandering in brengen. Vlak daarna legde Daniëlle van de Donk met veel gevoel de bal over de Italiaanse keepster heen, maar raakte de lat. Sherida Spitse nam met een vrije trap nog revanche voor haar mislukte poging in de 1e helft en vuurde een kanonskogel af die slechts centimeters naast de paal ging.

Weer een grote kans voor Oranje! Dit keer raakt Spitse de paal. #ITANED #WomensWorldCup pic.twitter.com/7C8LOOfigB

Lekker kopgoals

Wie anders dan superspits Vivianne Miedema opende de score in de 70e minuut! Na een voorzet van Spitse van de zijkant knikte Miedema de bal slim in de verre hoek en maakte zo de 0-1. Het was voor de Oranje Leeuwinnen de bekroning van een sterk begin aan de 2e helft.

Daar is dan eindelijk de goal voor Oranje tegen Italië! Miedema kopt knap raak o paangeven van Spitse. #ITANED #WomensWorldCup pic.twitter.com/84nrwOIAOQ

— NOS Sport (@NOSsport) 29 juni 2019

Stefanie van der Gragt zorgde er in de 80e minuut voor dat het feest helemaal compleet werd. De verdediger kopte in de 80e minuut de 0-2 binnen en zo was de winst voor Nederland wel een zekerheidje. Beide doelpuntenmakers werden in de laatste minuten van de wedstrijd nog naar de kant gehaald.

En daar is de 2-0! Stefanie van der Gragt troeft alles en iedereen af in de lucht en kopt binnen. #ITANED #WomensWorldCup pic.twitter.com/B1jKElS1hy

In de laatste minuten zetten de Italianen nog even aan, maar konden de winst van Nederland niet meer in gevaar brengen. In de halve finale staat Nederland tegenover de winnaar uit de wedstrijd tussen Duitsland en Zweden. Check hier het speelschema!

Tokio, here we come

Behalve dat Nederland een ticket naar de halve finale op het WK heeft, hebben de Leeuwinnen ook een plek op de Olympische Spelen van 2020 verdiend. Lees hieerrr hoe dat zit!