Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton eerste vrouwenduel op Anfield

24 oktober 2019

BSR Agency

Volgende maand wordt op Anfield, het stadion van Liverpool, voor het eerst een vrouwenwedstrijd gespeeld. De Merseyside derby tussen de vrouwenteams van Liverpool en Everton krijgt deze primeur.


Van Es en Kaagman in actie op Anfield
Het duel wordt gespeeld op zondag 17 november, tijdens de interlandperiode voor mannen. Kaarten zijn al verkrijgbaar voor 5 pond. Bij Everton spelen de Oranje-internationals Kika van Es en Inessa Kaagman. Everton staat na 4 speelrondes met 6 punten op een 5de plaats in de FA Women's Super League, Liverpool staat met een puntje op de 11de en voorlaatste plaats in de Engelse vrouwencompetitie.

Ook Spurs-Arsenal in groot stadion
Eerder werd al bekend dat op zondag 17 november ook de Londense derby tussen de vrouwenteams van Tottenham Hotspur en Arsenal in een groot stadion gespeeld zal worden. Het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium, dat begin dit jaar haar deuren opende, biedt plaats aan 62.000 toeschouwers. Bij Spurs speelt de Nederlandse linksback Siri Worm, bij Arsenal spelen de internationals Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema.

Bij de start van dit seizoen werd er al een vrouwenwedstrijd gespeeld in het Etihad Stadium van Manchester City, dat toen met 1-0 won van het Manchester United van Jackie Groenen. Daar kwamen 31.000 fans op af. Stamford Bridge was dat weekend het decor voor de derby tussen de vrouwen van Chelsea en Tottenham Hotspur. Daar kwamen ook ruim 20.000 toeschouwers op af. Het nationale vrouwenteam van Engeland speelt op zaterdag 9 november een vriendschappelijke interland tegen Duitsland in een uitverkocht Wembley.