Boehlé stopt samenwerking met verdachte verkrachtingszaak

Boehlé stopt samenwerking met verdachte verkrachtingszaak

admin • 13:29, 09-02-2016 / Laatste Update: 22:13, 12-12-2023

Beachvolleyballer Dirk Boehlé heeft de samenwerking met zijn dubbelpartner Steven van de V. per direct beëindigd. Aanleiding is de bekentenis die Van de V. heeft gedaan in een verkrachtingszaak in Engeland, waarbij een 12-jarige meisje slachtoffer is geworden.

Boehlé werd in augustus 2015 Nederlands kampioen met Van de V. ,,Ik ben diep geschokt door het bericht dat Steven in Engeland is voorgeleid'', laat Boehlé in een verklaring weten. ,,De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem. Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan.''

De 21-jarige Van de V. heeft maandag in Engeland bekend, dat hij in augustus 2014 een 12-jarig meisje, dat hij online had ontmoet, meermalen heeft verkracht. ,,Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen, maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking'', schrijft Boehlé, die op dit moment voor een trainingsstage in Hawaï is. Hoe Boehlé zijn beachvolleybalcarrière voortzet, weet hij nog niet.