Nederlandse volleybalsters beginnen OKT met lekkere zege op Azerbeidzjan
i

Ronald Hoogendoorn Fotografie

Nederlandse volleybalsters beginnen OKT met lekkere zege op Azerbeidzjan

admin • 21:54, 07-01-2020 / Laatste Update: 20:39, 13-12-2023

De Nederlandse volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi goed begonnen. In Apeldoorn won Oranje met 3-0 in sets van Azerbeidzjan: 25-23, 25-18, 25-22.

Voor bondscoach Giovanni Caprara was het duel met Azerbeidzjan een bijzondere. De coach was namelijk voorheen bondscoach van de formatie die dinsdagavond door de Nederlandse volleybalsters verslagen moest worden in de jacht op een olympisch ticket voor de Spelen in Tokio. Om hoop te blijven houden op deelname aan de Olympische Spelen moeten de Nederlandse volleybalsters 1e of 2e worden in de poule met Azerbeidzjan, Bulgarije en Polen, dat eerder op de dag al met 3-1 won van Bulgarije. Als dat Nederland lukt, volgt zaterdag de halve finale en eventueel zondag nog de finale. Alleen de winnaar van het OKT grijpt een olympisch ticket.

Voorsprong

En dus was het van groot belang om te beginnen met een zege op Azerbeidzjan. Hoewel het duel in Apeldoorn enigszins moeizaam begon voor Oranje. De Nederlandse volleybalsters namen dan wel meteen een 0-3 voorsprong, maar daarna pakte Azerbeidzjan liefst zeven punten op rij. Pas bij 15-16 nam Oranje weer een voorsprong en die voorsprong gaven de Nederlandse volleybalsters niet meer weg. Via een blok van Robin de Kruijf ging de 1e set met 23-25 naar Oranje.

Spanning

In de 2e set ging het kort gelijk op, maar toen Oranje eenmaal een 5-6 voorsprong had genomen, was er geen houden meer aan voor de vrouwen uit Azerbeidzjan. De 2e set ging met 18-25 naar Oranje en hoewel de wedstrijd daarmee bijna binnen leek, gaf de Azerbeidzjaanse formatie niet op. Toch gaf Nederland geen set meer weg. De 3e set ging met 25-22 naar Oranje en daarmee wordt het OKT uitstekend begonnen.

Bulgarije

Woensdag wacht voor Oranje het duel met Bulgarije, waarna een dag later de wedstrijd tegen Polen op het programma staat.