Volleyballers komen lange reis niet te boven

Volleyballers komen lange reis niet te boven

16:57, 11-07-2014 / Laatste Update: 11:04, 13-12-2023

SYDNEY - De Nederlandse volleyballers zijn er vrijdag niet in geslaagd de finale van de tussenronde van de World League in Sydney te bereiken. De ploeg van bondscoach Edwin Benne ging met 3-0 (25-23, 25-12, 27-25) onderuit tegen gastland Australië.

De winnaar van de Final Four plaatst zich voor de grote eindstrijd van de World League in Florence. Oranje komt hier echter niet meer voor in aanmerking. Australië speelt om dit ticket tegen Frankrijk, dat België versloeg. Nederland speelt zaterdag nog om de 3e plaats tegen de Belgen.

Nederland kwalificeerde zich als groepswinnaar voor de tussenronde. Afgelopen weekeinde wonnen de mannen van Benne 2 keer van Tsjechië. Maandag stapte het team op het vliegtuig naar Australië. De vermoeidheid werd vooraf na een lange reis en het tijdsverschil gevreesd.

Toch begon Oranje wel goed aan de wedstrijd. In de 1e set ging het lang gelijk op. Australië was in de slotfase net iets beter. In het 2e bedrijf kwam Nederland er echter niet aan te pas. In de 3e set kwam Oranje nog wel terug van een achterstand. De ploeg overleefde nog wel 2 setpunten, maar slaagde er niet in de wedstrijd nog te verlengen.