Wiegman gaat niet meer aan ploeg sleutelen: ‘Er zaten ook goede dingen in’
i

EPA

Wiegman gaat niet meer aan ploeg sleutelen: ‘Er zaten ook goede dingen in’

admin • 21:23, 14-06-2019 / Laatste Update: 02:43, 07-01-2024

Het Nederlands Elftal mag dan wel gewonnen hebben, vriend en vijand verbaasde zich over de moeite die Oranje met de vrouwen van Nieuw-Zeeland (1-0) had. De coach en spelers zijn inmiddels een beetje bijgedraaid: ,,Ik heb de wedstrijd teruggezien en een aantal momenten viel erg mee'' zegt bondscoach Sarina Wiegman.

,,We moeten op momenten kritisch zijn, dat zijn de speelsters zelf ook, maar er zaten ook goede dingen in. Die moeten we meenemen. Het is niet ineens helemaal niks.”

Plan

Afgezien van de geblesseerde Stefanie van der Gragt gaat Wiegman dan ook niet aan de basis sleutelen. ,,We zijn al heel lang bezig met het doorbouwen van het team en het verbeteren van onze speelwijze. Nu hebben we de 1e wedstrijd van het WK gespeeld. Dat zijn hartstikke moeilijke wedstrijden. Als dat dat dan qua spel net een keer wat minder loopt maar we winnen met 1-0, ga je niet ineens je plan helemaal overhoopgooien.”

Vervanging

De meest logische vervanger van Van der Gragt is Anouk Dekker, die bij de openingswedstrijd door een schorsing moest toekijken. Ook Merel van Dongen kan naast Dominique Bloodworth in het centrum spelen.