Als Merckx een ploeg mocht samenstellen, zou hij kiezen voor Van der Poel als kopman

17 juni 2020

AFP

Eddy Merckx is zwaar onder de indruk van Mathieu van der Poel. Dat bekende de Belg woensdag op zijn 75-jarige verjaardag.


Merckx werd op zijn verjaardag opgezocht door oud-coureur Sven Nys, die toevallig ook jarig (44 jaar oud) is. Nys interviewde Merckx voor Sporza en vroeg onder meer naar zijn favoriete renners van dit moment.

Van der Poel en Bernal
"Stel je mag een ploeg bouwen uit het huidige peloton. Wie worden je 2 kopmannen?", wilde Nys van Merckx weten. "Ik zou Mathieu van der Poel en Egan Bernal nemen”, antwoordde ‘De Kannibaal’, die ook uitlegde waarom hij niet voor Remco Evenepoel zou gaan. "Mathieu heeft al meer bewezen, als je het me nu vraagt.”

'Hij rijdt meteen de Giro'
"Evenepoel heeft tijd nodig", aldus Merckx over zijn 20-jarige landgenoot. "Je kunt hem niet vergelijken met wat Bernal al gepresteerd heeft. Ik hoop dat Remco er dit jaar staat. Hij rijdt de Giro, meteen 3 weken, zonder dat hij dat ooit al gedaan heeft. En op die leeftijd. Het kan meevallen, maar het kan ook tegenvallen. Ik hoop uiteraard niet op dat laatste. Maar je moet eerst stappen voor je kan lopen.”