Van Avermaet wil voorjaar redden in Maastricht

14 april 2018

BELGA

Greg Van Avermaet sluit zijn vooralsnog teleurstellende voorjaar af in de Amstel Gold Race. De Belg van BMC pakte dit seizoen alleen nog maar ereplaatsen. Een overwinning zondag zou zijn voorjaar doen slagen.


''Dat zou inderdaad alles veranderen'', stelt de olympisch kampioen van Rio 2016. ''Maar ik leg mezelf geen druk op voor morgen."

Complete wereldtop 
Van Avermaet ziet in Maastricht een onwijs sterk deelnemersveld. ''Het verschil met de voorgaande koersen is dat er veel meer favorieten zijn. De beste renners ter wereld zijn present."

Concurrentie uit eigen ploeg 
Van Avermaet verwacht niet de enige BMC'er te zijn in de finale. " Met Dylan Teuns, Simon Gerrans en Damiano Caruso kan de concurrentie zelfs uit mijn eigen team komen."

Vlaams parcours
''Mijn vorm is nog steeds goed", stelt Van Avermaet. ''Dat is het belangrijkste. Het nieuwe parcours van de Gold Race lijkt ook meer op de Vlaamse wedstrijden en dat ligt me. Er is dus zeker iets mogelijk."

Opknapwerk
In de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix was Van Avermaet niet vooraan te vinden. In de achtervolging keek iedereen naar hem, waardoor hij al het werk moest opknappen. Dat was toen teveel voor de Vlaming.