Froome krijgt in 2021 superknecht bij Israel Start-Up Nation

12 augustus 2020

AFP

Michael Woods fietst volgend seizoen voor Israël Start-Up Nation. De Canadees komt over van Education First. Hij mag zich richten op de klassiekers en moet zijn kopman Chris Froome bijstaan in de grote ronden.


Israël Start-Up Nation debuteert dit jaar in de WorldTour als opvolger van Katusha-Alpecin. De ploeg heeft grote ambities en onderstreepte dat met het aantrekken van 4-voudig Tourwinnaar Froome.

Reactie Woods
De 33-jarige Woods is pas 6 jaar prof maar won al een rit in de Vuelta en schreef vorig jaar Milaan-Turijn op zijn naam. Hij behaalde ook brons op het WK wielrennen van 2018 in Innsbrück. "Met Froome heeft deze ploeg niet alleen het potentieel om de Tour te winnen, maar ook om op de volledige WorldTour-kalender een rol te spelen”, zegt Woods over zijn overstap.

Andere renners
Israël Start-Up Nation legde naast Froome en Woods eerder al Daryl Impey (Mitchelton-Scott), Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) en Patrick Bevin (CCC) vast. Bij de WorldTour-ploeg staan volgend jaar ook onder andere sprinter André Greipel, Rick Zabel en Ben Hermans onder contract.