Mathieu van der Poel grijpt ook de winst in ‘nieuwe’ Urban Cross in Kortrijk

30 november 2019

ANP

Baas boven baas! Mathieu van der Poel heeft de Urban Cross in het Belgische Kortrijk gewonnen. De superster was 9 rondes lang ongenaakbaar en koerste, nadat hij een minuutje of 30 wachtte en de rest van zich afschudde, onbedreigd naar de winst. Zo pakte hij alweer zijn 8ste (!) zege uit 8 (!!!) wedstrijden. Fe-no-meen.


Van der Poel had de Urban Cross nog nooit gewonnen. Dat kon eerder ook helemaal niet, aangezien de wedstrijd nieuw was op de veldritkalender. In Kortrijk moest Van der Poel even op gang komen, maar daarna was hij als vanouds los.

Niet eens aan kop
De Belg Eli Iserbyt was bedrijvig in de 1e fase van de wedstrijd. Hij voerde het tempo flink en Van der Poel liet hem even zijn gang gaan. Naderhand bepaalde de Belg Laurens Sweeck het tempo en bekeek Van der Poel vanuit de 5e positie hoe het veld zich zou manifesteren.


Toch de motor van 'MvdP'
Naderhand nam Iserbyt het tempo weer over en bleef onder andere Van der Poel, ondanks een slippertje, lekker volgen. Een uitputtingsslag volgde en na een fietswissel voerde Van der Poel het tempo op en smeet hij met zijn krachten. De achtervolgers konden niet bijblijven, waarna Van der Poel superieur naar de winst fietste. BAAS!