Nairo Quintana wil niets weten van afscheid: ‘Blijven fietsen totdat lichaam en geest weerstand bieden’

25 januari 2023

Getty Images
nairo-quintana-wil-niets-weten-van-afscheid-blijven-fietsen-totdat-lichaam-geest-weerstand-bieden-wielrennen

Nairo Quintana heeft geruchten dat hij stopt met wielrennen tegengesproken. De 32-jarige Colombiaan, die vorig jaar werd betrapt op het gebruik van de verboden pijnstiller tramadol, zit momenteel zonder ploeg.


"Ik ga door met vechten, ik wil blijven fietsen totdat mijn lichaam en geest weerstand bieden", verklaarde Quintana. "Ik ben een eerlijke renner, dat ben ik altijd geweest. Hoewel ik eerlijk gezegd nog steeds geen ploeg heb, ben ik een renner die nog altijd beschikbaar is en zijn best zal doen. Mijn overwinningen bewijzen dat."

Winnaar van Giro en Vuelta
Quintana won in 2014 de Giro d'Italia en 2 jaar later schreef hij de Vuelta op zijn naam. Hij werd 2 keer 2e in de Tour de France. Vorig jaar eindigde hij als 6e in de Ronde van Frankrijk, maar werd hij uit het klassement geschrapt nadat tramadol in zijn bloed werd aangetroffen. Hij ging in beroep, maar het hof van sportarbitrage CAS verwierp zijn protest.

De laatste ploeg van Quintana was Arkéa-Samsic. Hij verliet de formatie eind vorig jaar, nadat hij eerder zijn contract nog had verlengd tot en met 2025.