Nederland (met Van der Poel en Van Vleuten) hoort bij favorieten WK ploegentijdrit, hier is het te zien

20 september 2022

Getty Images
nederland-bij-favorieten-wk-ploegentijdrit-deelnemers-tv-gids-waar-te-zien

Het WK ploegentijdrit wordt in de Nederlandse nacht van dinsdag op woensdag afgewerkt. In het Australische Wollongong hoort Nederland bij de favorieten voor goud.


Wie doen mee in het oranje? Wie zijn de favorieten? En waar is de TTT (team time trial) te zien op televisie? Check het hier!

Bekijk ook: Lekker voorbereiden op WK: Bauke Mollema aangevallen door beruchte ekster

Nederlandse deelnemers WK ploegentijdrit


Bij het wereldkampioenschap ploegentijdrit (de Mixed Relay) rijden mannen samen met vrouwen. Namens Nederland zijn Mathieu van der Poel, Bauke Mollema en Daan Hoole de mannelijke deelnemers. Zij vormen een team met Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Riejanne Markus.

Lees ook: BAM! Ellen van Dijk prolongeert wereldtitel tijdrijden op WK in Australië

ellen-van-dijk-wk-ploegentijdrit-wielrennen
Ellen van Dijk op weg naar goud bij de individuele tijdrit.

De favorieten


Naast Nederland staan nog enkele sterke tijdritblokken aan de start in Australië. De grootste concurrentie zou wel eens kunnen komen van Zwitserland. Met Stefan Küng (2e bij de individuele tijdrit voor mannen), Stefan Bissegger (5e bij de individuele tijdrit voor mannen) en Marlen Reusser (3e bij individuele tijdrit voor vrouwen) hebben de Zwitsers enkele echte hardrijders in het team.

Andere landen om in de gaten te houden zijn Italië (met onder andere Filippo Ganna en Elisa Longo Borghini), Frankrijk, Duitsland en thuisfavoriet Australië.

Bekijk ook: Het volledige programma van de WK wielrennen 2022 in Australië

Waar kijk je op tv naar WK ploegentijdrit?


De strijd om de wereldtitel bij de ploegentijdrit is vanaf 06.10 uur (Nederlandse tijd) live te zien op Eurosport. Het Belgische Sporza begint de uitzending om 07.00 uur. De NOS komt met een livestream op de website.

Het 1e land (Tahiti) gaat om 06.23 uur (Nederlandse tijd) van start in Wollongong, Australië. Nederland is om 08.22 uur, als voorlaatste, aan de beurt. Check hier de volledige startlijst van het WK ploegentijdrit!

bauke-mollema-wk-ploegentijdrit-wielrennen
Bauke Mollema in actie.