Alleen de sprinters van de partij op WB baanwielrennen
i

Cor Vos

Alleen de sprinters van de partij op WB baanwielrennen

admin • 12:29, 29-11-2017 / Laatste Update: 02:48, 07-01-2024

Alleen de sprintploeg is van de partij dit weekend, bij de 3e wereldbekerwedstrijd baanwielrennen van dit seizoen. De rest van de Nederlandse renners blijven thuis.

Jeffrey Hoogland en Harry Lavreysen komen in Milton in Canada allebei uit op de sprint. Lavreysen doet ook mee op de keirin. Bij de vrouwen vertegenwoordigen Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw Nederland op de teamsprint. Daarnaast rijden Braspennincx en Van Riessen de sprint en doet Braspennincx ook nog mee op de keirin.

Ervaring

,,We gaan meer Milton om ervaring op te doen en de racetactieken te verbeteren", zegt sprintbondscoach Bill Huck. ,,Alle wereldbekerwedstrijden worden ingezet als voorbereiding en kwalificatie voor de WK in Apeldoorn."

Budget

De lange afstand baanwielrenners van bondscoach Peter Schep is niet van de partij in Milton vanwege het beschikbare budget, laat wielerbond KNWU weten. Om die reden doen de Nederlandse baanwielrenners (inclusief de sprintploeg) ook niet mee aan de volgende wereldbekerwedstrijd in het Chileense Santiago.