🎥 | Almeida deelt tikje uit aan Wilco Kelderman in 16e etappe Giro d'Italia
i

AFP

🎥 | Almeida deelt tikje uit aan Wilco Kelderman in 16e etappe Giro d'Italia

Martijn Baars • 20:46, 20-10-2020 / Laatste Update: 15:06, 05-01-2024

João Almeida wilde in de laatste kilometer van de 16e Giro-etappe even laten zien dat zijn zelfvertrouwen nog steeds staat als een huis. De Portugese leider in het algemeen klassement nam met een vinnig sprintje bergop even afstand van zijn directe concurrent Wilco Kelderman, die de achtervolging leidde.

Het leverde niet meer dan 2 seconden tijdwinst op. "Een mentaal spelletje”, noemde de 22-jarige renner van Deceuninck - Quick-Step zijn actie.

'Aanval is de beste verdediging'

"Soms is de aanval de beste verdediging”, verklaarde hij zijn optreden, 12 minuten nadat de Sloveen Jan Tratnik als ritwinnaar de finish was gepasseerd. Bij eerdere aankomsten bergop was Kelderman hem steeds te snel af geweest. Zondag was het verschil meer dan een halve minuut. Almeida: "Nee, het heeft mijn zelfvertrouwen niet gebroken. Dat is nog steeds groter dan ooit. Ik voelde me goed en dacht: waarom niet? Wielrennen doe je niet alleen met je benen, soms is de ‘mind’ belangrijker.”

'Op het ergste voorbereid'

Woensdag wacht de volgende uitdaging, een rit met een aankomst op een col van de 1e categorie in Madonna di Campiglio. "Ik heb een geweldige ploeg om me heen. We gaan zien hoe ver ik kan komen. Ik ben op het ergste voorbereid”, aldus Almeida.