Worst slikt tranen weg na 2e plek: ‘Was in de sprint m'n krachten kwijt’
i

BELGA

Worst slikt tranen weg na 2e plek: ‘Was in de sprint m'n krachten kwijt’

admin • 18:20, 01-02-2020 / Laatste Update: 00:32, 05-01-2024

Het huilen staat Annemarie Worst nader dan het lachen na het missen van de wereldtitel in het Zwitserse Dübendorf. Zoals zo vaak dit seizoen was het podium geheel oranje, maar veel blijdschap was er niet bij de veldrijdster die voor het eerst in haar carrière zilver pakte op het WK. Ceylin Alvarado pakte uiteindelijk het goud.

"Ik kan er niet veel over zeggen. Ik baal gewoon heel erg", zei Worst, die haar tranen nauwelijks in bedwang kon houden. Meteen achter de finish zat ze gedesillusioneerd tegen een hek. "Ik had vandaag simpelweg de benen niet. Het was zwaar geweest om telkens de kop te veroveren. Tegen het einde van de race kwam er ook steeds meer wind. Mijn wedstrijd was tot de sprint heel goed, je had hier veel kracht nodig en dat had ik lang. Tot in de laatste meters."

Kracht verliezen

Waar ze normaal gesproken telkens de sprint won van Alvarado, zag ze de Rotterdamse nu voorbijkomen in de laatste honderden meters. "Ik zat op zich ideaal, maar terwijl we bezig waren, voelde ik dat ik kracht verloor. En toen kwam Ceylin voorbij. Ze was sneller.”