Van Avermaet spaarde zich voor dubbelslag in Tirreno
i

Pro Shots

Van Avermaet spaarde zich voor dubbelslag in Tirreno

Bart van der Wijst • 19:08, 14-03-2016 / Laatste Update: 17:54, 12-12-2023

Greg van Avermaet sloeg maandag een dubbelslag in Tirreno-Adriatico door zowel de rit als de leiderstrui te pakken. Met nog één rit te gaan, een 10 kilometer lange individuele tijdrit, heeft Van Avermaet goede kans op de eindzege.

In de zesde etappe pleegde de Belg van BMC een coupe samen met wereldkampioen Peter Sagan. Hij trok samen met zijn concurrent door na een tussensprint. ,,Ik heb mezelf daarbij zoveel mogelijk proberen te sparen", vertelde hij direct na afloop. ,,Tejay van Garderen en Damiano Caruso (zijn ploegmaten, red.) waren niet mee, waardoor het voor ons niet de beste situatie was. Maar ik heb gewonnen en ben dus heel tevreden."

Tijdrit

Dinsdag in de tijdrit verdedigt de Belg, die eerder dit seizoen al de Omloop het Nieuwsblad won, een voorsprong van vier seconden op Zdenek Stybar en zeven seconden op wereldkampioen Peter Sagan. ,,Een tijdrit is natuurlijk niet mijn specialiteit, maar de vorm is goed en ik zal alles geven. Al voelt het wel raar om voor het eindklassement te moeten strijden in deze wedstrijd."