Belgische wielrenner niet gestraft voor seksuele foto met fan

admin • 10:30, 29-01-2019 / Laatste Update: 06:23, 07-01-2024

Wielrenner Iljo Keisse heeft in Argentinië een hoop kritiek gekregen. De Belg dacht grappig te zijn door op een wel heel vunzige manier op de foto te gaan met een fan. De vrouw was er niet van gediend en diende een klacht in bij de politie, maar die deed uiteindelijk niets.

In een interview met het Argentijnse Telesol steekt de vrouwelijke fan haar mening niet onder stoelen of banken. "Ik was erg boos en ik ben naar de politie gegaan om een klacht in te dienen."

'Vrouwen zijn geen dingen'

De 36-jarige Keisse was samen met wat ploeggenoten van Deceuninck-Quick Step bezig een een oefenrondje voor de Ronde van San Juan, toen de vrouwelijke ober met ze op de foto wilde. "Ik vroeg om een ​​foto en ze respecteerden me niet. Ze moeten niet denken dat ze naar een ander land kunnen komen om vrouwen als dingen te behandelen, als iets onbelangrijks en waardeloos."

"Ik voelde me niet gerespecteerd en trok naar de politie om een klacht in te dienen. Ze kunnen niet naar een ander land komen en vrouwen hier zo respectloos behandelen. Ik hoop dat ze hem straffen." Uiteindelijk gebeurde dit niet. Keisse heeft wel zijn excuses aangeboden.