Bennett omzeilt valpartij en pakt zijn 2e etappe in de Vuelta
i

ANP

Bennett omzeilt valpartij en pakt zijn 2e etappe in de Vuelta

admin • 19:25, 07-09-2019 / Laatste Update: 09:19, 05-01-2024

Sam Bennett heeft de 14e etappe in de Vuelta gewonnen. In Oviedo was hij de snelste in een door een massaval ontregelde sprint. Primoz Roglic is niet gevallen en zit nog altijd veilig in het rood.

Bennett was in de sprint sneller, die licht omhoog ging, sneller dan Maximiliano Richeze en Tosh van der Sande. De andere topfavoriet, Fabio Jakobsen, was daarvoor al gezien. Hij zat niet bij het groepje gevallen renners, maar had te weinig in de tank om de klus af te maken.

Check hier beelden van de valpartij

In deze nagenoeg vlakke etappe stond het al lang vast dat de dag een prooi voor de sprinters zou zijn. De laatste klim van de rit was de meest taaie. Het 8 kilometer lange klimmetje van zo'n 3,5% was voor de zware jongens niet heftig genoeg om het moeilijk te krijgen.

Geen succes voor vluchters

Een klein groepje vluchters werd 5 kilometer voor de streep ingerekend. Maar van een 'standaard massasprint' zou het uiteindelijk niet komen. Een massale val op zo'n kilometer voor het einde zorgde ervoor dat Bennett in een uitgedund groepje renners de sterkste was.