Bloed! Krijgt Kittel de 1e elleboogstoot in het wielrennen ooit?
i

Screenshot TV beelden

Bloed! Krijgt Kittel de 1e elleboogstoot in het wielrennen ooit?

admin • 12:24, 02-02-2017 / Laatste Update: 05:08, 08-01-2024

De elleboogstoot kennen we allemaal een beetje uit de voetballerij. Het is een smerige manier om je tegenstander een hoop bloed te bezorgen, en om een rode kaart te krijgen. Donderdag werd duidelijk dat deze elleboogstoot ook in het wielrennen bestaat. Marcel Kittel was het slachtoffer.

Dat gebeurde tijdens de 3e etappe van de Ronde van Dubai. Volgens ploegleider Patrick Lefevere van Quick-Step gaat het om een coureur van Astana. Kittel, winnaar van de eerste 2 etappes in Dubai en daardoor de leider in het klassement, meldde zich met een bloedende wond bij zijn oog bij de jury-auto.

Imitatie

Op tv-beelden was te zien hoe de Duitse sprinter aan andere renners voordeed wat hem was overkomen. Hij maakte het gebaar dat hij een elleboogstoot had gekregen in zijn gezicht. De 3e etappe werd een zogeheten waaier-rit door zandstormen langs het parcours door de woestijn van Dubai naar Al Aqah. Het peloton brak in meerdere stukken uiteen. Kittel belandde in een van de achterste groepen en daar kreeg hij, buiten het zicht van de camera's, ruzie met een andere renner.

Zie hieronder de schitterende imitatie van Kittel van de elleboog die hij zou hebben gekregen.

Kittel mima il gesto.#EurosportCICLISMO @Ricvanmagren pic.twitter.com/c38t0ROV69

— Ciclismo Ignorante (@Ciclignorante) 2 februari 2017