Boefje Ligtlee wordt uit EK-selectie gelaten

Boefje Ligtlee wordt uit EK-selectie gelaten

admin • 21:17, 12-10-2016 / Laatste Update: 04:41, 07-01-2024

De Nederlandse wielrenner Sam Ligtlee zal geen onderdeel uitmaken van de Nederlandse ploeg die volgende week actief is op het EK baanwielrennen in Parijs. Ligtlee is door de wielerbond KNWU uit de selectie gelaten vanwege de rechtszaak waarin Lgtlee deze week is verwikkeld.

Het wielertalent heeft tijdens zijn stage bij een Eerbeekse juwelier goud verduisterd en werd daar door de Zutphense rechtbank veroordeeld tot 90 uur werkstraf. Ligtlee zou in de Franse voorstad Saint Quentin-en-Yvelines vrijwel zeker in actie komen op de teamsprint, maar is gepasseerd voor de Europese titelstrijd door de Nederlandse wielerbond.

Mindere voorbereiding

De voorbereiding van Ligtlee is onvoldoende om op een groot toernooi in actie te komen, oordeelt de bond. Ligtlee blijft wel gewoon lid van de nationale selectie en mag ook gewoon in training blijven bij bondscoach René Wolff. ,,Sam heeft dingen gedaan die niet in onze maatschappij thuishoren en dat is niet goed te praten’’, oordeelt bondscoach Wolff. ,,Zijn morele kompas moet eerst weer in de juiste richting komen. Zijn hoofd is nu niet leeg en dat merkten we in de voorbereiding op het EK. Hij is niet in staat om nu een goed EK te rijden en daarom houden we hem weg.’’ Ligtlee baalt van de onverkwikkelijke affaire, al is er niet een en al begrip voor het standpunt van de wielerbond. ,,Ik snap het maar half’’, stelde Ligtlee. ,,Ik heb spijt van mijn daden, maar sport en privé zijn twee verschillende werelden voor mij.’’