Campenaerts wil liever vanuit startblok vertrekken: 'Hostess niet meer van deze tijd'
i

ANP

Campenaerts wil liever vanuit startblok vertrekken: 'Hostess niet meer van deze tijd'

admin • 16:09, 11-05-2019 / Laatste Update: 15:42, 08-01-2024

De Giro d'Italia begint zaterdag met een korte tijdrit (8 kilometer). Renners moeten deze natuurlijk één voor één afleggen en starten vanaf een podium, waarbij ze worden weggeduwd door een hostess. Dit tegen het zere been van sommige tijdritspecialisten, die liever een startblok willen gebruiken.

Een hostess houdt de fiets van de mannen die al vastgeklikt zitten - vast en geeft ze een duw zodat ze vliegend van start kunnen gaan. Ideaal toch? Nou, nee. De Belg Victor Campenaerts zegt tegen Het Nieuwsblad dat hij het graag ziet veranderen.

Gaat om honderdsten van secondes

"Je mag vertrekken als de official 5 seconden heeft afgeteld. Geen enkele tijdrijder wacht effectief tot de go!, maar vertrekt al 1 seconde op voorhand”, legt Campenaerts uit. “Zeker omdat er daarvoor bij mijn weten nog nooit een boete is uitgedeeld. Als je weet dat sommige tijdritten worden beslist met honderdsten van een seconde, is zoiets (een hostess, red.) niet meer van deze tijd. Vorig jaar verloor Castroviejo het EK tegen mij met een halve seconde. Die moet achteraf ook hebben gedacht: Was ik maar een halve seconde vroeger vertrokken.”