Debutant Van der Poel rijdt ijzersterke Ronde van Vlaanderen, maar wordt toch 4e: ‘Misschien ondankbaar, maar is niet anders’
i

BELGA

Debutant Van der Poel rijdt ijzersterke Ronde van Vlaanderen, maar wordt toch 4e: ‘Misschien ondankbaar, maar is niet anders’

admin • 20:24, 07-04-2019 / Laatste Update: 14:36, 12-12-2023

De rappe Mathieu van der Poel gold voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen nog niet als dé grote favoriet, maar de RVV-debutant deed wel wat er van hem verwacht werd: een ijzersterke koers rijden. MvdP eindigde als 4e en was misschien wel de sterkste renner van de ronde.

Van der Poel legde veel energie in een achtervolging na een valpartij. "Daarmee heb ik mijn beste pijl verschoten", zei hij voor de camera's van de NOS. Nadat MvdP zijn voorwiel kapot had gereden, slingerde hij langzaam tot stilstand.

"Het was een bloembak waarvoor ik moest uitwijken. Daarna brak mijn wiel in de stoeprand, kon ik nog even blijven zitten maar ging ik door een putje alsnog over de kop. Het deed pijn, maar ik ben toch weer begonnen te rijden en na een lange achtervolging kwam ik terug. Dat ik op de Paterberg nog met de besten mee naar boven kwam, daar ben ik wel tevreden over."

Bettiol wint verrassend

Tegen Sporza vertelde Van der Poel dat hij er niet bewust van was dat Bettiol, de verrassende winnaar van de Ronde van Vlaanderen, voorop lag. "Dat kreeg ik pas daarna door." De renner van Corendon-Circus was blij met ploeggenoot Stijn Devolder. "Die heeft me goed geholpen. Ik voelde me bij elke klim beter worden en kreeg de moraal terug. Vierde is misschien een ondankbare plaats, maar het is niet anders."