Degenkolb wacht tweede operatie
i

Proshots

Degenkolb wacht tweede operatie

admin • 18:33, 24-01-2016 / Laatste Update: 10:39, 08-01-2024

John Degenkolb ondergaat binnenkort in Hamburg een tweede operatie aan de verwondingen die de Duitse wielrenner zaterdag opliep door het trainingsongeluk in Spanje. De kopman van Giant-Alpecin brak onder meer zijn onderarm en raakte bijna zijn linkerwijsvinger kwijt. Hij wacht volgens zijn manager Jörg Werner op toestemming van de artsen om naar Hamburg te vliegen.

In het ziekenhuis in Valencia is een plaatje in de onderarm van Degenkolb gezet. ,,Hij zal in het ziekenhuis van Hamburg verder worden behandeld'', aldus Werner, die niets kon zeggen over de duur van het herstel van de klassiekerspecialist. Mogelijk komt Milaan-Sanremo op 19 maart te vroeg. De Duitser won die voorjaarsklassieker vorig jaar.

Een Britse automobiliste was de veroorzaker van het ongeluk. Ze reed aan de linkerkant van de weg en schepte zes renners van Giant tijdens hun trainingsrit nabij het Spaanse Calpe. De Amerikaan Chad Haga was het zwaarst gehavend. Hij moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis worden gevlogen.

Andere renners

De lichtgewonde renners mogen op zondag het ziekenhuis in Spanje verlaten. Voor hen is het niet noodzakelijk te blijven. Dit geldt in ieder geval nog niet voor Chad Haga en John Degenkolb.