Devenyns wint overschaduwde Ronde van België

admin • 18:37, 29-05-2016 / Laatste Update: 09:25, 15-01-2024

Dries Devenyns heeft zondag de Ronde van België op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de 32-jarige Belg van IAM Cycling kwam zondag in de slotetappe naar Tongeren niet meer in gevaar. De rit over 174 kilometer eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Zico Waeytens. Het was voor de Belg uit de ploeg van Giant-Alpecin zijn eerste profzege. Niki Terpstra finishte de sprint als beste Nederlander op de 7e plaats.

De Ronde van België werd overschaduwd door de grote valpartij in de koninginnenrit op zaterdag. Die werd veroorzaakt door twee motorrijders die het peloton wilden inhalen. 19 renners raakten betrokken, van wie er 11 naar het ziekenhuis moesten. Stig Broeckx was het grootste slachtoffer. De renner van Lotto-Soudal ligt met bloedingen in de hersenen en in coma in het ziekenhuis in Aken. Zijn ploeggenoten besloten zondag niet meer op te stappen.