Done deal: Topsprinter Gaviria vertrekt bij Quick-Step en kiest voor grote geld
i

EPA

Done deal: Topsprinter Gaviria vertrekt bij Quick-Step en kiest voor grote geld

admin • 20:30, 24-10-2018 / Laatste Update: 06:29, 08-01-2024

De transfer die al een tijdje in de lucht hangt, is nu werkelijkheid geworden. Fernando Gaviria verlaat na 3 jaar het Belgische Quick Step en tekent bij UAE-Team Emirates.

De Colombiaan is op dit moment een van de beste sprinters in het peloton en won al meerdere etappes in de grote rondes. In totaal won Gaviria maar liefst 32 etappes in zijn tijd bij Quick-Step. Patrick Lefevere bevestigde volgens Sporza dat zijn topsprinter volgend jaar niet meer voor Quick-Step koerst. Hij heeft voor een jaar getekend bij UAE-Team Emirates.

Stagiair

Gaviria kwam een paar jaar geleden als stagiair binnen bij de ploeg van Lefevere. In korte tijd ontwikkelde hij zich tot een van de beste sprinters in het peloton. Zo won hij onder andere 4 etappes in de Tour de France, reed hij 1 dag in de gele trui en won hij 4 ritten in de Giro waar hij ook de puntentrui pakte.

.@FndoGaviria gaat na 3 jaar weg bij @quickstepteam. Hij kiest voor de oliedollars van @TeamUAEAbuDhabi https://t.co/vvS8QXAACb pic.twitter.com/T4nLC3wUf9

— Sporza 🚴 (@sporza_koers) October 24, 2018