Dumoulin trekt zich terug uit Hammer Series: 'Heb rust nodig'
i

ANP

Dumoulin trekt zich terug uit Hammer Series: 'Heb rust nodig'

Trevor Wagener • 21:31, 02-06-2017 / Laatste Update: 04:48, 06-01-2024

Tom Dumoulin gaat er lekker tussenuit. De Giro-winnaar bezorgde zijn ploeg Sunweb vrjdag de 2e plek bij het klimonderdeel van de Hammer Series, een nieuwe koers die wordt verreden in Zuid-Limburg. Via Twitter meldde hij nu rust te willen. Ramon Sinkeldam vervangt Dumoulin.

"Het was erg zwaar en wennen, deze nieuwe manier van koersen. Ik ben blij dat de dag erop zit", zei Dumoulin aan de finish in Vaals. "Na 2 kilometer proefde ik al bloed in mijn mond omdat ik zo diep ben gegaan", aldus het 26-jarige racemonster, die blij is dat hij kon zorgen voor de 2e plek van Sunweb.

Brand new

De Hammer Series is een nieuwe 3-daagse wielerkoers, waarbij alles om de beste ploeg en niet zozeer om de beste renner. De wedstrijd bestaat uit 3 verschillende onderdelen: Eerst een klimkoers, dan een sprintwedstrijd en als laatste een achtervolgingsrace, waarin de teams in volgorde van de ranglijst het parcours op gaan. Daartussen zitten de opgebouwde tijdsverschillen. Sunweb moet het bij die ploegentijdrit dus zonder zijn specialist doen.

That was such a hard race!! #hammerseries Full gas from the gun, had a bloodtaste in my mouth after 2 km. 2nd place now with @TeamSunweb!

— Tom Dumoulin (@tom_dumoulin) 2 juni 2017

I will not race the coming two days, I'll be replaced by @RSinkeldam. Time for some rest for me. I feel like I need that... :)

— Tom Dumoulin (@tom_dumoulin) 2 juni 2017