Van Eck en Terpstra snellen naar brons op EK mountainbike

Trevor Wagener • 22:57, 28-07-2017 / Laatste Update: 20:29, 12-12-2023

Jeroen van Eck en Anne Terpstra hebben zich allebei het schompes naar een medaille gefietst. Beide mountainbikers wonnen op de Europese kampioenschappen in Italië een bronzen plak.

Ze deden dat op het onderdeel eliminator, waarbij steeds 4 mountainbikers tegelijkertijd een parcours van 700 meter afleggen. Van Eck en Terpstra bereikten de finale in Darfo Boario Terme, waarin ze als 3e over de finish kwamen.

Stirnemann dubbelt

Bij de mannen ging de Europese titel naar Titouan Perrin-Ganier uit Frankrijk, bij de vrouwen won de Zwitserse Kathrin Stirnemann. Zij was ook al de wereldkampioene van 2014. Zondag is het olympische onderdeel crosscountry voor mannen en vrouwen.

No Turkey

De EK zouden in 1e instantie worden gehouden in Turkije, maar dat liep even anders. Vanwege de onveilige situatie daar besloot Nederland, net als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, zich af te melden voor het evenement. Het leidde ertoe dat de Europese bond de EK verplaatste naar Italië, waarna bondscoach Gerben de Knegt zijn ploeg alsnog inschreef.

Vandaag komen @MtbAnne en Jeroen van Eck in actie op het Europees Kampioenschap Mountainbike tijdens de XC Eliminator #UEC pic.twitter.com/bjnyNtrWVU