Eenkhoorn debuteert voor Lotto-Jumbo na slaapmiddelen-affaire
i

Cor Vos

Eenkhoorn debuteert voor Lotto-Jumbo na slaapmiddelen-affaire

admin • 18:02, 16-02-2018 / Laatste Update: 21:50, 12-12-2023

Het contract van Pascal Eenkhoorn bij Lotto-Jumbo stond al flink onder druk nog voordat hij zijn debuut had gemaakt. Door het gebruik van verschillende slaapmiddelen werd hij geschorst, maar nu maakte het 21-jarige talent toch zijn debuut.

In de Ruta del Sol kijkt Eenkhoorn af en toe zijn ogen uit. Nog nooit reed hij een wedstrijd van zo'n hoog niveau en nu ziet hij ineens Chris Froome en Mikel Landa. ,,Die jongens ken ik alleen van tv. Het is mooi en speciaal om nu naast of in de buurt van die mannen te rijden", zei Eenkhoorn tegen het AD.

Medicijnen

In december, tijdens het trainingskamp van Lotto-Jumbo in het Spaanse Girona ging hij goed de fout in. Samen met Juan-José Lobato en Antwan Tolhoek greep hij naar de slaapmiddelen Noctamid en Stilnoct. Zonder toestemming van de ploegleiding, die juist het medicijngebruik van de renners streng controleert.

Verward

De combinatie en de hoeveelheid van de slaapmiddelen zorgden ervoor dat de 3 een verwarde indruk maakten, daarna in een zeer diepe slaap vielen en uiteindelijk zelfs naar het ziekenhuis moesten worden gebracht voor een medisch onderzoek. De woede en verbazing binnen de ploeg was gigantisch en de 3 werden naar huis gestuurd.

Schorsing

Het contract van de Spanjaard Lobato werd meteen ontbonden, terwijl Tolhoek en Eenkhoorn door de ploeg 2 maanden werden geschorst. Ook Eenkhoorn was bang zijn contract te verliezen: ,,Ja, natuurlijk. Het heeft even geduurd voordat ik wist wat er precies zou gaan gebeuren. Toen speelde die mogelijkheid ook. Ik ben heel blij dat ik nu terug ben en een 2e kans krijg."