Familie Gaviria maakt zich zorgen: topsprinter mogelijk besmet met coronavirus
i

AFP

Familie Gaviria maakt zich zorgen: topsprinter mogelijk besmet met coronavirus

admin • 12:02, 04-03-2020 / Laatste Update: 07:05, 07-01-2024

Meerdere renners lijken tijdens de vorige week gestaakte Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten besmet te zijn geraakt met het coronavirus. 6 personen - zowel renners als personeel - zouden positief hebben getest. Daarbij 1 Colombiaanse renner, meldt de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Zijn identiteit is nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat het om topsprinter Fernando Gaviria gaat.

De 25-jarige renner van UAE Team Emirates is de enige Colombiaan die nu nog in quarantaine zit in Dubai. In zijn thuisland maken ze zich dan ook zorgen. "Wij kunnen niet met hem praten, dus we weten van niets", zegt zijn vader tegen de Colombiaanse krant El Tiempo. "We hebben geen informatie over hem."

Wachten op bevestiging

Gisteravond maakte het Ministerie van Volksgezondheid bekend dat in de UAE Tour al zeker 6 mensen - al dan niet renners - positief hebben getest op het coronavirus: daarbij 2 Russen, 2 Italianen, 1 Duitser en 1 Colombiaan. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport stelt dat de Colombiaan die besmet is, een renner zou zijn. Het is nog wel wachten op een officiële bevestiging.

Opgesloten op hotelkames

De renners van UAE Team Emirates zitten inmiddels 6 dagen in quarantaine, terwijl ook de stafleden en renners van Cofidis, Gazprom-Rusvelo en Groupama-FDJ (met de Nederlander Ramon Sinkeldam) hun kamer niet mogen verlaten. Volgens verschillende Franse bronnen loopt de quarantaine tot 14 maart. Jumbo-Visma kreeg afgelopen weekend wel toestemming om het land te verlaten.