Flinke namen op startlijst Tirreno-Adriatico, ondanks dikke concurrentie van de Tour de France
i

AP

Flinke namen op startlijst Tirreno-Adriatico, ondanks dikke concurrentie van de Tour de France

Martijn Baars • 18:22, 02-09-2020 / Laatste Update: 15:40, 05-01-2024

De Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico moet dit jaar concurreren met de Tour de France. Desondanks presenteren de organisatoren voor de race die maandag begint een aantal grote namen. Op de voorlopige startlijst staan onder anderen oud-Tourwinnaars Chris Froome, Geraint Thomas en Vincenzo Nibali. Ook Mathieu van der Poel doet mee.

De Tirreno is normaal een voorjaarskoers, maar het coronavirus bracht in maart ook de wielersport tot stilstand. Op de herschreven kalender kreeg de 8-daagse wedstrijd te maken met de Tour, maar organisator RCS liet zich er niet door ontmoedigen. 

Voor iedereen wat

De 8 etappes zijn voor elk wat wils met 3 ritten voor de sprinters, 2 op heuvelachtig terrein vergelijkbaar met de Ardennen, 2 voor de echte klimmers en een afsluitende tijdrit. Er staan maandag in Lido di Camaiore 25 teams van 7 renners aan de start.

Kelderman

Jumbo-Visma, met de beste klimmers actief in de Tour, start met onder anderen Mike Teunissen en Jos van Emden. Sunweb komt met Wilco Kelderman als kopman wel met een ploeg met klassementsambities. Van der Poels Alpecin-Fenix kreeg een wildcard voor de Tirreno.