Geplaagd Sunweb blij met tijdritzege Haga: 'Dit is een opluchting!'
i

photo: Cor Vos

Geplaagd Sunweb blij met tijdritzege Haga: 'Dit is een opluchting!'

admin • 20:02, 02-06-2019 / Laatste Update: 21:39, 05-01-2024

De Giro d’Italia werd door de tijdritzege van Chad Haga toch nog een beetje gered. Na het uitvallen van Tom Dumoulin en later Sam Oomen reed de geplaagde ploeg zonder kopman rond, maar op de slotdag valt er toch wat te vieren.

,,Dit is een opluchting", zei ploegleider Michiel Elijzen voor de camera van Eurosport.

Benen sparen

Haga heeft op de tijdritfiets nog geen overtuigende overwinningen geboekt, maar werd in de 2e Giro-tijdrit wel knap 6e. “Vanaf dat moment zijn we hier mee bezig geweest. De 2e tijdrit heeft hij het heel goed gedaan, dus toen hebben we gezegd: benen sparen en bergop zo min mogelijk inspanningen leveren.”

Hoop

Haga dook met 4 seconden onder de tijd van topfavoriet Campenaerts. ,,Toen kregen we wat meer hoop, maar het was toch nog wachten op Primoz Roglic.” De Sloveen kwam uiteindelijk in de verste verte niet aan de tijd van Haga, waarna het feest losbarstte. ,,We hadden gehoopt dat hij hier kon winnen, maar het niet gedacht. Prachtig", aldus Elijzen.

'Ik ben heel blij'

Tom Dumoulin was er als de kippen bij om zijn ploegmaat te feliciteren. ,,Dit is geweldig. Ik ben heel blij voor Chad en Sunweb. Goed gedaan", zette hij op Twitter. Volgens Elijzen is de Giro nu enigszins gered. ,,De Giro is nu niet geslaagd, want we kwamen met een heel ander doel, maar morgen zit ik met een grote glimlach in de auto naar huis.”