Gilbert na horrorblessure weer terug op de fiets
i

AFP

Gilbert na horrorblessure weer terug op de fiets

admin • 18:03, 13-09-2018 / Laatste Update: 08:06, 05-01-2024

Philippe Gilbert maakt nog deze maand zijn comeback in het peloton. De Belgische renner is hersteld van de zware blessure die hij opliep bij een val in de Tour de France.

De renner van Quick-Step is dolblij dat hij dit jaar nog kan fietsen. ''Ik kan nauwelijks beschrijven hoe blij ik ben dat ik nog dit jaar wedstrijden kan fietsen. Ik ben erg ambitieus en wil weer wedstrijden winnen'', aldus Gilbert, die in de 16e etappe van de Tour zijn linkerknieschijf brak na een harde val in het ravijn.

Tekst gaat door onder video

Philippe Gilbert stapt uit de Tour de France na ernstige valpartij tijdens ontsnapping @PhilippeGilbert #Tour2018 https://t.co/SjqWpaBlAW pic.twitter.com/BKGFduR8CZ

— newsmonkey (@Newsmonkey_BE) 24 juli 2018

Snelle comeback

Dat Gilbert nu alweer op de fiets stapt is een verrassing. ''Voor sommige mensen is het misschien vreemd dat ik nu alweer deze doelen stel. En misschien is het voor dit jaar nog wat te vroeg, maar ik ga er alles aan doen.'' Gilbert doet in de laatste maanden van het seizoen onder andere mee in de Ronde van Guangxi en de Hammer Series in Hongkong.