Giro etappe 9: Nog even vol aan de bak voor welverdiende rustdag
i

ANP

Giro etappe 9: Nog even vol aan de bak voor welverdiende rustdag

admin • 10:38, 13-05-2018 / Laatste Update: 15:35, 08-01-2024

Maandag mogen de renners genieten van een welverdiende rustdag in de Giro d'Italia, maar zondag is er dan ook geen reden om niet volle bak te gaan. Tom Dumoulin begint om 11.00 uur aan de 9e etappe als nummer 2 van het klassement met 16 seconden achterstand op de Britse rozetruidrager Simon Yates.

De 9e etappe van Pesco Sannita naar Gran Sasso d'Italia is niet alleen 225 kilometer lang, maar kent ook nog eens een finale van bijna 50 kilometer bergop met de Calascio en de beklimming naar het bergmassief Gran Sasso. De finish ligt na 26,5 kilometer klimmen op 2135 meter hoogte en de beklimming heeft stroken met stijgingspercentages tot en met 13%.

In de 1e grote bergetappe van deze Giro d'Italia liet de Australische ploeg Mitchelton-Scott zien in goede vorm te steken. Met Yates en Esteban Chaves, die 3e staat in het klassement, zal de ploeg op weg naar Gran Sasso de aanvallen van de concurrenten moeten pareren. Klassementsrenners als Chris Froome en Miguel Ángel López moeten tijd goedmaken en Dumoulin hoopt na enkele dagen met ,,mindere benen", maar zonder tijdverlies op het goede gevoel.