HUH?! Van der Poel dacht dat 'ie 1e lag in Ronde van Vlaanderen: 'Niet meegekregen dat er iemand voorop zat'
i

BELGA

HUH?! Van der Poel dacht dat 'ie 1e lag in Ronde van Vlaanderen: 'Niet meegekregen dat er iemand voorop zat'

admin • 12:16, 08-04-2019 / Laatste Update: 14:48, 05-01-2024

Mathieu van der Poel werd zondag 4e in de Ronde van Vlaanderen, maar had met hetzelfde gemak als 1e over de streep kunnen fietsen. De renner van Corendon-Circus dacht tot op 5 kilometer (!) van de finish dat hij de koploper was in de koers. "De demarrage van Alberto Bettiol? Nooit gezien."

Bettiol reed op 18 kilometer van de finish weg, maar pas een kwartier later kwam Van der Poel erachter. "Christoph Roodhooft (de ploegmanager) zat heel de tijd in mijn oor te roepen", vertelde Van der Poel. "Maar ik dacht dat dat de voorsprong van onze groep op de achtervolgers was. Toen ik boven kwam op de Paterberg, dacht ik dat ik op de 1e plaats lag in de koers. Ik heb echt niet meegekregen dat er iemand voorop zat. Tot ik later 1 iemand zag rijden in de verte."

Een bizarre vergissing! Mathieu van der Poel snapt niet hoe het kan. Of het nu een haperende radio was, een onoplettende Van der Poel of onduidelijke ploegleiding, we zullen het nooit weten. Wel weet Van der Poel 1 ding heel zeker: "Ik had mee gekund met Bettiol."