Jakobsen laat eindelijk van zich horen na zware crash: 'Ik was bang het niet te overleven'
i

EPA

Jakobsen laat eindelijk van zich horen na zware crash: 'Ik was bang het niet te overleven'

Martijn Baars • 20:24, 18-08-2020 / Laatste Update: 21:28, 04-01-2024

Fabio Jakobsen ging 2 weken geleden keihard onderuit in de sprint in de openingsetappe van de Ronde van Polen, nadat hij door Dylan Groenewegen in de hekken werd gereden. De 23-jarige sprinter is inmiddels weer thuis in Heukelum en heeft een boodschap voor iedereen die hem de afgelopen weken heeft gesteund. "Ik zal meerdere operaties in mijn gezicht moeten ondergaan."

"Het is nu 2 weken na mijn crash in Polen. De traumadokters en verpleegsters aan de finish in Katowice hebben mijn leven gered, waarvoor ik hen enorm dankbaar ben. Ik heb een week doorgebracht op de intensive care van het St. Barbara ziekenhuis in Sosnowiec. Hier hebben ze me meteen 5 uur geopereerd en me in leven gehouden. Ik ben alle medewerkers van dit ziekenhuis erg dankbaar", laat Jakobsen weten. 

'Ik was bang om het niet te overleven'

"Het was een moeilijke, donkere periode voor mij op de intensive care, waar ik bang was om het niet te overleven. Mede dankzij de organisatie van de Ronde van Polen en mijn team Deceuninck - Quick-Step kon mijn familie gelukkig snel dicht bij me zijn, wat me heel veel kracht gaf.”

Operaties

Jakobsen is inmiddels weer thuis in Heukelum, waar hij verder moet herstellen. "Afgelopen woensdag ben ik overgeplaatst naar het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik werd opgenomen op de KNO-afdeling en verder behandeld. Stap voor stap kan ik zelfstandiger gaan leven. Momenteel ben ik thuis, waar de wonden in mijn gezicht en mijn blessures kunnen blijven herstellen. Daarnaast moet ik de komende maanden veel rusten vanwege een zware hersenschudding. In de komende weken en maanden zal ik meerdere operaties en behandelingen moeten ondergaan om gezichtsblessures te herstellen.”