Jumbo-Visma hakt de knoop door: geen Strade Bianche en GP Industria
i

AFP

Jumbo-Visma hakt de knoop door: geen Strade Bianche en GP Industria

admin • 16:02, 04-03-2020 / Laatste Update: 21:43, 07-01-2024

Jumbo-Visma heeft als 1e WorldTour-ploeg de coronaknoop doorgehakt: ze vertrekken niet naar Italië voor de Strade Bianche en de GP Industria die zaterdag 7 maart en zondag 8 maart op het programma staan, schrijft de ploeg op hun eigen website.

Dat is een flinke tegenvaller voor Wout van Aert. De klassiekerspecialist reed in 2018 én 2019 al naar de 3e plek van de Strade Bianche. De ploeg wil uit voorzorg niet naar Italië vertrekken, waar het coronavirus zich snel lijkt te verspreiden. Ploegbaas Richard Plugge zegt dat ze naar het brede plaatje hebben gekeken en dat ze zo de verantwoordelijk nemen voor hun renners, stafleden en fans.

Even niet in Italië koersen

Zo'n beslissing neemt de ploeg natuurlijk niet zomaar. Met deze beslissing houden ze zich aan de aanbeveling van de Nederlandse overheid. Bovendien laat de ploeg weten dat ze waarschijnlijk alle Italiaanse koersen die in maart op de agenda staan zullen schrappen. Dat betekent dat ook Milaan - San Remo en de rittenkoers Tirreno Adriatico op hele losse schroeven staan.