Leiding UCI-klassementen in handen van Alaphilippe, Van Vleuten succesvol bij vrouwen
i

BSR Agency

Leiding UCI-klassementen in handen van Alaphilippe, Van Vleuten succesvol bij vrouwen

admin • 13:25, 25-03-2019 / Laatste Update: 21:34, 12-12-2023

Dankzij zijn zege in Milaan-San Remo heeft Julian Alaphilippe de leiding genomen in 2 klassementen van de internationale wielrenunie UCI.

De Franse renner van Deceuninck - Quick-Step passeerde de Spanjaard Alejandro Valverde en de Belg Greg Van Avermaet in de ranking over 1-daagse wedstrijden. Ook kwam Alaphilippe op de koppositie in de zogenoemde World Ranking, waarin de resultaten van de laatste 52 weken worden doorberekend.

Nederlands succes

Op die ranglijst ging Alaphilippe ook voorbij Valverde. De Sloveen Primoz Roglic van Jumbo-Visma klom dankzij zijn zege in Tirreno-Adriatico naar de 3e plaats, Tom Dumoulin is 4e.

Vrouwen doen het ook goed

De wereldranglijst bij de vrouwen wordt beheerst door Nederlandse rensters. Annemiek van Vleuten behield de 1e plaats. Marianne Vos, zondag winnaar van de Trofeo Alfredo Binda, klom ten koste van Anna van der Breggen naar de 2e plaats. Op de ranking over WorldTourwedstrijden bleef de Italiaanse Marta Bastianelli de koploper. Vos steeg van de 6e naar de 2e plaats, Chantal Blaak bleef derde.