Het maakt hem niet uit welke, maar Gesink wil een etappe pakken in de Giro
i

photo: Cor Vos

Het maakt hem niet uit welke, maar Gesink wil een etappe pakken in de Giro

Brian Vesseur • 17:21, 02-05-2018 / Laatste Update: 21:29, 08-01-2024

Robert Gesink gaat vol voor een etappe in de Giro d'Italia. De koers begint vrijdag en de renner van Lotto-Jumbo doet voor de tweede keer mee. Aan het Algemeen Dagblad vertelt hij dat het jammer vindt dat-ie nooit een grote ronde heeft gewonnen.

,,Ik heb nu overal geschreeuwd dat ik een rit wil winnen. Dus dat. En George Bennett rijdt voor het klassement. In het verleden hebben we dat ook samen gedaan in de Vuelta. Dat ging goed. Voor mij zal er ook een kleine rol zijn om hem een beetje te helpen", vertelt Gesink. ,,Maar waar ik kan, moet ik die ritzege najagen."

Etna

Die ritzege valt niet te verwachten in de eerste paar dagen als het peloton door Israël raast. ,,Hier valt voor mij niet veel te doen. De zesde rit naar de Etna is in het verleden een rit geweest waar een ontsnapping aankwam. Dat zou wel heel mooi zijn. En anders verderop alles wat enigszins omhoog of omlaag gaat ga ik het proberen. Maar ik heb nog geen kruisje gezet bij een bepaalde etappe. Ik zal het rondeboek er zo eens bij pakken. Zoncolan wil ik ook wel een keer winnen. Maar welke rit het is, maakt me geen kloot uit. Ik ben niet kieskeurig. Ik moet mijn kans pakken wanneer die zich voor doet, en niet te lang wachten."

Geen ronde gewonnen

Na jarenlang jagen op het klassement, gaat Gesink nu dus met andere ambities naar een grote ronde. Vorig jaar zag hij hoe Tom Dumoulin de eerste Nederlander was sinds Joop Zoetemelk die een grote ronde won. ,,Ik had ook graag een grote ronde willen winnen. Ik heb ook hele mooie andere dingen gedaan", zegt Gesink. ,,Als het er niet in zit, is het helaas zo. Maar ik hoop voor Dumoulin dat hij net zo succesvol gaat zijn als vorig jaar. Dan drinken we in Rome een glaasje mee. Tom is een hele grote klasbak. Een winnaar, waar in mijn ogen de rek nog niet uit is. Hij heeft vorig jaar de Giro gewonnen, dus waarom zou hij dat dit jaar niet kunnen."