WOW! Mario Cipollini ontsnapt aan de dood na hartproblemen en zware operatie
i

BSR/Lapresse Marcella Gastini

WOW! Mario Cipollini ontsnapt aan de dood na hartproblemen en zware operatie

admin • 20:44, 09-11-2019 / Laatste Update: 04:51, 07-01-2024

Het ging in oktober erg slecht met 'Mooie Mario' Cipollini. De Italiaanse oud-sprinter (die 12 keer een Touretappe won) is vorige maand geopereerd aan zijn hart en het is nog niet duidelijk of hij hier volledig van herstelt.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport doet Cipollini (hierboven links in beeld, met Vincenzo Nibali) zijn verhaal over de problemen die hij met zijn hart had. Een hartspier groeide om zijn kransslagader heen, waardoor hij een nauwe bloedsomloop had. Daarnaast had ook last van hartritmestoornissen.

Toen de Italiaan voor controle naar de oud-teamarts van Liquigas ging, bleek het goed mis te zijn. Die bevestigde namelijk dat Cipollini had kunnen overlijden als hij niet de 5 uur durende operatie had ondergaan. Over een paar maanden wordt pas duidelijk of hij hier 100% van is hersteld.

Cipollini laat zelf tegenover de Italiaanse sportkrant weten dat hij wist dat het mis was en dat hij hoopt hier goed van te genezen. "Als atleet voel je jezelf gezond en sterk. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik voelde dat er iets mis was toen ik met 500 watt fietste tijdens een beklimming. Het leek alsof iets blokkeerde. Gelukkig ken ik dokter Corsetti (van Liquigas), want andere mensen kunnen niet rekenen op dergelijke support. Ik heb op dit moment wat tegenwind, maar ik ben het gewend om pijn te lijden."